Imagotutkimus

Puolueiden imagotutkimuksen mukaan kokoomus on ylimielisin. Miten tällaiseen tarvitaan tutkimusta, ylimielisyyshän tulee esiin jatkuvasti kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin esiintyessä? Hänen esiintymisensä kielii ylimielisestä hypetyksestä. Otetaan selfiet ja taas mennään. 

Hallituksen johtaminen kuuluu pääministerille. Tällä hetkellä hallituksen johtaminen ja lainsäädännön eteenpäin vienti ei juuri Stubbia kiinnosta. Tärkeämpää on tehdä eduskuntavaalikampanjaa hyvällä hypetysjoukkueella. Kataisen persoona oli toisenlainen, hänessä oli sosiaalista ulottuvuutta, muttei hänenkään johtamistaidot olleet kovin kummoisia.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne on tuonut esille SDP:n tavoitteet ja linjan todella hyvin. Kaikki eivät näytä hyväksyvän sitä, että hallituspuolueiden välillä on erilaisia näkemyksiä. Kyllä hallituspuolueidenkin pitää pystyä tuomaan esille omat linjansa.

Toinen asia on, että mitä sitten yhdessä sovitaan, siitä pidetään kiinni ja sen mukaan tehdään päätöksiä. Nyt kokoomus pyrkii jäädyttämään sotelain valmistelun, vaikka asiasta on sovittu parlamentaarisessa valmistelutyöryhmässä. Kertaalleen päätetyllä asialla ryhdytään venkoilemaan, se ei kerro hyvästä ja rakentavasta hallitusyhteistyöstä.

 

Kommentit

Jätä kommentti