Suitset veronkiertäjille

Eduskuntavaalit on kansalaisen väylä ottaa kantaa Suomen suuntaan. Juuri nyt yhteiskunnallinen kehitys kaipaa vahvan kansanliikkeen ääntä puolustamaan kansalaisten oikeutta koulutukseen, työhön, toimeentuloon sekä oikeudenmukaiseen verotukseen. SDP on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan keskeinen arkkitehti. Monet tänä päivänä itsestään selvinä pidettävistä julkisista palveluista ja kansalaisten oikeuksista on sosialidemokraattisen kansanliikkeen aikaansaannoksia.

Nähdyissä vaalikeskusteluissa liian vähälle huomiolle on jäänyt veronkierto ja keinot sen torjumiseksi. Esimerkiksi terveydenhuollosta ja muista julkisista palveluista rahan kuppaaminen ulkomaisille sijoittajille on saatava loppumaan rakenteita uudistamalla ja käytäntöjä kehittämällä. Yhteiskunnan ei pidä antaa veronkiertäjille synninpäästöä, kun samanaikaisesti säästöjä ja talouden sopeutusta vyörytetään kansalaisten maksettavaksi.

SDP:n verolinja on kristallin kirkas. Verotuksen pitää olla oikeudenmukaista ja tärkeää on tukea pienituloisten ostovoiman kehitystä veropolitiikalla. Lähtökohtana on pidettävä, että alle 40 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta voidaan keventää ja yli 70 000 euron tasolla kiristää. Pienituloisten kevennykset tehtäisiin korottamalla työtulo- ja eläkevähennystä.

Tässä ajassa on paljon yhtäläisyyksiä rakenteita ravistelleeseen lamaan 90-luvun alussa, jolloin voitot oli maksimoitu ja rahastettu, heikompiosaiset jätetty oman onnensa nojaan hokemalla jokaisen vastuuta vain omasta itsestään. SDP sai tuolloin kansalta vahvan mandaatin ja teki suuren työn siivotessaan silloisen porvarihallituksen jälkeensä jättämiä sotkuja. SDP:n valtakaudella Suomi nousi jaloilleen, kasvoi ja vaurastui. Samaa tarvitaan nyt ja SDP on valmiina savottaan.

Kommentit

Jätä kommentti