Hallituksen työ etenee kuten pitääkin

Etusivu,Kirjoituksia

Vastine Häkkäsen haastatteluun

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen moittii Lännen Median haastattelussa (KS 23.2.) hallituksen politiikan linjaa. Linja eroaa tietoisesti kokoomuksen aiemmin harjoittamasta politiikasta. Kansalaiset halusivat muutosta ja sitä työtä hallituksessa nyt tehdään. Emme jatkaneet koulutusleikkausten ja työttömyysturvan heikennysten tiellä.

Marinin hallitus satsaa voimakkaasti hyvinvointiin, koulutukseen, työllisyyspalveluihin ja infraan. Näillä luodaan luottamusta ja tulevaisuususkoa. Tämä näkyy siinä, että tuoreen kyselyn mukaan peräti 64 prosenttia suomalaisista luottaa hallitukseen ja sen valitsemaan linjaan.

Tähän mennessä hallitus on jo tehnyt pienimpiin eläkkeisiin korotukset, poistanut epäoikeudenmukaisen aktiivimallin, palauttanut kaikille lapsille oikeuden täysiaikaiseen varhaiskasvatukseen ja sopinut perhevapaauudistuksesta.

Viemme viimein vanhuspalvelulakiin sitovan henkilöstömitoituksen, jota kokoomus on vastustanut. Sen moitteen hallitus kyllä kokoomukselta kestää. Panostukset vanhustenhuoltoon on inhimillistä politiikkaa, jota kansan enemmistö odottaakin hallitukselta.

Suomen kaltainen pieni maa elää osaamisesta. Siksi paras vastaus tuleviin haasteisiin on pitää huolta suomalaisten osaamistasosta. Koulutukseen satsataan 350 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Oppivelvollisuuden laajentaminen ja maksuton toinen aste antaa kaikille nuorille tasavertaiset mahdollisuudet pärjätä työelämässä. Tulevaisuuspäätökset kasvavat korkoa, jota on nyt vain maltettava odottaa yhden vuoden budjettia pidempään.