Alexander Stubbin Nato-intoilu on uhka Suomelle

Kirjoituksia

Tiedote: SDP:n Piirainen: Alexander Stubbin Nato-intoilu on uhka Suomelle

Alexander Stubb on julistanut avoimesti Nato myönteisyyden ja on kertonut jäsenyyden olevan hänelle arvovalinta.

Kansanedustaja Raimo Piirainen kertoo, että Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan suuntaviivat luotiin sotien jälkeen ja ne todettu maamme vahvuudeksi. Tehdyillä linjauksilla Suomi ei ajaudu tai tule muiden toimesta sysätyksi kriisiin tai millekään sellaiselle uralle, jolle emme halua lähteä.

– Jos Stubbista tulee kokoomuksen puheenjohtaja ja maan pääministeri, on tämä vakauden aika uhattuna. Suomi ajautui Euroopan talouskriisiinkin muiden virheiden vuoksi ja samanlainen ajautumisen uhka piilee myös Nato jäsenyydessä, varoittaa Piirainen.

– Suomelle on parasta edelleen liittoutumattomuus Naton rauhankumppanuudella täydennettynä. Toivon todella, että myös kokoomuksen puheenjohtajan valinnassa annetaan arvo maamme nykyiselle turvallisuuspolitiikalle, toivoo Piirainen.

Piiraisen mukaan Finnwatchin tutkimuksen mukaan SDP sijoittuu kärkipäähän, mitkä puolueet ovat valmiita puuttumaan lailla veronkiertoon veroparatiiseihin. Vastaavasti kokoomus edustaa EPP:n Junckerin keskusta-oikeistolaista linjaa, jossa ei ole sitouduttu veroparatiisien vastaiseen työhön.

– Alexander Stubbin velvollisuus olisi kertoa suomalaisille, mikä on hänen kantansa veroparatiiseihin. Eli kuuluvatko veroparatiisitkin Stubbin arvovalintoihin kuten Nato-jäsenyys, kysyy Piirainen.