Huutolaisten aikaan

Kirjoituksia
verenpaine

Esperi Caren toiminta on kaatanut vadin monessa suomalaiskodissa. Ahneudella ei ole rajoja. Mikään yllätys epäkohtien ja laiminlyöntien esille tuleminen ei ollut.

Työntekijöiden ja ammattiliittojen esittämiin huoliin ei ole tartuttu kuin vasta nyt viimeisellä hetkellä. Toivottavasti tämä avaa kaikkien sotea ja yksityistämistä vielä kannattavien silmät. Sydämettömiä toimijoita tämä tuskin hetkauttaa, osakeyhtiöiden tehtävänä kun on tehdä voittoa omistajilleen, eikä siinä vanhuksen tai sairaan arvo paljoa paina.

Korulauseet on erikseen ja ministeri Saarikon twitterissä julkaisema tuki Valviralle yhtä tyhjän kanssa. Pääministeri Sipilän mukaan tehdyillä leikkauksilla ei ole osaa tapahtuneisiin. Olen eri mieltä.

Kun julkisia palveluja ajetaan alas ja palveluja yksityistetään, luodaan olosuhteet tämän kaltaiselle härskiydelle. Työvoima mitoitetaan minimiin ja hyödynnetään kaikki mahdolliset porsaanreiät osa-aikaisuutta, harjoittelua ja kuntouttavaa työtoimintaa myöten, jotta voitto olisi maksimaalista.

Ja voitto, se tietysti pyöräytetään tappioksi niin, ettei verotettavaa tuloa ole mistä Suomeen jättää. Omistajien miljoonaosingot esitellään sitä vastoin kuin suurempinakin sankaritarinoina.

Kun ongelmia ilmenee, ne maksetaan sitten yhteisistä verovaroista. Tämä on se uusi normaali, kuten jo monen toiminnan osalta olemme nähneet. Nyt se sama tapahtuu sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluissa.

Vuosien kuluessa olen monet kerrat kritisoinut tätä kehitystä. Vanhukset ja sairaat ovat kuin entisaikain huutolaisia, joiden hoivasta vastaa halvimman tarjouksen jättänyt. Kilpaillaan siis siitä kuka hoitaa halvimmalla elämäntyönsä Suomen hyväksi tehnyttä vanhusta tämän viimeiset ajat. Kerrassaan kunniatonta.

Koululaitos lienee seuraava yksityistettävä. Ottajista ei varmasti ole pulaa.

Raimo Piirainen
kansanedustajaehdokas, sd.