Suomen vedellä keinottelu on nyt estetty!

Ajankohtaista,Kirjoituksia

TIEDOTE

SDP:n kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on tyytyväinen eduskunnan yksimieliseen kantaan kansalaisaloitteesta Suomen vesistä. Samalla eduskunta odottaa nyt konkreettisia hallituksen toimia vuoden 2022 loppuun mennessä hallitukselta.

– On ilo havaita, että suureen ja tärkeään aiheeseen löytyy yksimielisyyttä yli rajojen ja juuri kansalaisaloitteen pohjalta. Kun epäkohta havaitaan, ei ole väliä kuka sen tekee. Ei tässäkään asiassa ole väärin sammutettua tulipaloa, kiteyttää kainuulainen Piirainen ja muistuttaa, että päätös on samassa linjassa kuin SDP:n linja Tampereen puoluekokouksessa viime vuoden elokuussa.

– Tässä on laajemminkin nähtävissä, että yhteiskunnan perusinfrastruktuuri täytyy säilyttää julkisen päätösvallan piirissä. Puhuttiinpa sitten vesihuollosta tai muusta yhteiskunnan toimivuudelle kriittisestä infrasta. Vesihuoltoa koskeva lainsäädäntö on tärkeää pitää ajantasaisena, alleviivaa Piirainen.

– Ei ole viisasta, että yhteiskunnan perusinfraa myydään yksityiselle sektorille, olivat ne kotimaisia tai ylikansallisia sijoittajia tai yrityksiä, jotka näin saisivat monopoliaseman keskeisen peruspalvelun infrastruktuurin omistajina. Maa- ja metsätalousministeriön tekemät selvitykset tukevat syksyllä käynnistyvää vesihuoltolain tarkistamistyötä, jossa esillä on myös tarve hillitä vesihuollon siirtymistä yksityiseen omistukseen, perustelee Piirainen.

Myös hallituksen linja on, että vesihuollon enemmistöomistajuus on kaikissa tilanteissa kuntien ja alueen asukkaiden käsissä. Se linja myös vahvistetaan nyt eduskunnan päätöksellä, maa- ja metsätalousvaliokunnan yksimielisen esityksen pohjalta.